Gua Sha

Gua Sha – Så använder du redskapen!

En ny trend som uppkommit är Gua Sha-massage, för en slätare och fastare hy. Gua Sha är en massageteknik som utförs med olika stenar och jaderollers, verktyg som triggar igång cirkulationen och väcker din huds naturliga energi och lyster till liv. Vi har tagit in dessa redskap från Yin Your Skin på PiggaButiken och berättar mer om dessa nedan!

Gua Sha

Yin Your Skin är ett holistiskt skönhetskoncept designat av Katja Kokko, en finsk skönhetsexpert. Med sina Gua Sha-verktyg av jadesten förenar Yin Your Skin visdom och effekter av gamla traditioner och skapar en unik och sensuell wellnessupplevelse. Njut av de synliga resultaten från koreansk hudvård och de bästa teknikerna för Gua Sha – allt inslaget i nordisk stillhet och elegans. Såhär använder du dem:

Gua Sha

Gua Sha Sten – Återfukta först huden med en serum eller ansiktsolja för att stenen ska glida bättre (detta gör du med alla dina Gua Sha-redskap). Var lätt på handen och stryk den tunna stenen runt om hela ansiktet, vid käkbenen, på hals och i pannan. Denna sten passar alla och är effektiv på rynkor tack vare sin tunnhet.

Gua Sha

Gua Sha Kam – Kammen kan användas av alla och fungerar i hela ansiktet, på halsen, nacken och även i hårbotten. Tack vare sin utformning passar den till ansiktets alla olika delar. Jobba alltid från ansiktets mitt och dra lättsamt ut mot sidorna. På halsen jobbar du med redskapen från nyckelbenen och uppåt.

Gua Sha

Gua Sha Sked – Ett verktyg för dig som upplever svullnad och mörka ringar under ögonen. Kyl gärna ner skeden innan användning och stryk den sedan lättsamt kring ögonen. Går även att användas i resten av ansiktet!

Gua Sha

Jade roller – Att rolla huden förbättrar blodcirkulationen, minskar svullnad, boostar kollagenproduktionen i huden och förbättrar absorptionen av produkter som appliceras på huden. Du kan rolla ansiktet innan du applicerar hudvårdsprodukter, efter att du applicerat hudvårdsprodukter eller göra en rollning för att avsluta en vanlig gua sha-behandling. Den passar alla!

Yin Your Skin - Gua Sha sten

Gua Sha Jalo Biansten – Denna vackra sten är en kombination av flera populära gua sha-instrument och känns något tyngre än de andra verktygen. Stenen vilar stadigt i handel och är lättanvänd. Hur fungerar den då? Den tandade kanten reducerar inte bara fina linjer utan släpper även på spänningar såväl som energiuttag från bindväv. Det U-formade huvudet passar bra för haka, kindben, nacke och hals medan den krokliknande formen är praktisk vid behandling av nasolabiala linjer och runt ögonen.

Vill du testa dessa redskap du också? Klicka då HÄR för att komma till dem på hemsidan ♥

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *