magbesvär - sattwa herbs

Ont i magen? Så ska det inte behöva vara!

Magen är ett av de områden vi arbetar allra mest med inom vårt yrke då allt fler har besvär. Alldeles för många har alltid lite ont, känner sig svullna, är förstoppade osv. Detta har tyvärr blivit ett ”normaltillstånd” för många då det alltid har varit så. Många vi pratar med har även sökt sig till sjukvården och fått diagnosen IBS. IBS är en diagnos som egentligen inte säger så mycket mer än att du på något sätt har besvär med din mage, en så kallad irriterad tarm. Hur gör man då när magen inte funkar som den ska? Här är en av mina rekommendationer.

Jag vill börja med att rekommendera alla att se över kosten vilket är en stor del i hur magen mår. Uteslut gluten, mejeriprodukter, socker och snabbmat i den mån du kan. Ät gärna ren mat med mycket näring och tugga ordentligt när du äter. Drick inte i samband med måltid då magen behöver jobba med maten (drick ungefär en halvtimme innan/efter mat). Drick gärna ljummet vatten och örtteer istället för stora mängder av kaffe som är starkt för magen. Ayurveda örter - Sattwa HerbsVill också rekommendera några örter som hjälper dig på traven! Sattwa Herbs ayruvediska örter hjälper dig mage att smälta maten bättre. Dessa innehåller rena örter som har olika effekter beroende på vilken magtyp du har (finns tre olika). Jag har använt dessa örter under ungefär ett halvår och känner verkligen skillnad! Jag har inga besvär direkt men känner att magen helt enkelt mår bättre. Huden mår bättre (med en bättre rening får du också en renare hy), jag känner mig inte alls uppsvälld efter måltid, mitt sötsug har minskat och känner att magen mår bättre än någonsin. magbesvär - sattwa herbsVill du testa dessa så kommer en kort beskrivning på de olika magtyperna här:

Kapha– Du har en trög och stagnerad matsmältning, men går oftast på toaletten varje dag

Vata– Du känner dig ofta förstoppad. Det kan gå flera dagar mellan toalettbesöken

Pitta– Du är nästan aldrig hård i magen, mer åt det lösa hållet. Du kan ibland gå flera gånger om dagen på toaletten. Ibland kan du känna av en brännande känsla i magen, tex halsbränna.

magbesvär - sattwa herbsBeroende på vilken magtyp du har så väljer du den påse som passar dig; Kapha all-in-one, Vata all-in-one eller Pitta all-in-one.magbesvär - sattwa herbsDu tar bara1 tsk av dina örter och blandar dem med ca. 0,5 dl kokhett (uppkokt) vatten. Tas efter måltid 1-2 ggr om dagen.

Ge dem en chans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *