face balm - maria åkerberg

Så använder du Face Balm

När huden i ansiktet behöver extra vård och omsorg rekommenderas ofta en skyddande Face Balm. Maria Åkerbergs balmer består av en rik sammansättning av växtoljor och eteriska oljor. En ansiktsbalm eller facebalm som det också kallas ger huden extra näring och skyddar mot väder och vind. Den är oftast vattenfri vilket gör den extra skyddande vid påfrestande klimat som den svenska vintern. Speciellt bra vid kalla och blåsiga väderförhållanden eller när huden är i behov av extra vård, exempelvis om den är mycket torr. Används även som nattkräm men går givetvis bra att använda även dagtid om huden behöver det. Här kan du läsa mer om hur du använder just balm.

Face Balm brukar kallas för hudens dunjacka då den skyddar huden så bra under vinterhalvåret. Denna produkt bör alltid vara det yttersta lagret av hudvård så därav kommer den kallelsen. När du applicerar den tar du endast en liten mängd, likt en ärta, då balmerna är väldigt dryga och koncentrerade och låt den smälta lite mellan fingertopparna innan du försiktigt masserar in den i ansiktet och ner mot halsen.
face balm - maria åkerberg
Förutom att balm skyddar mot kyla och vind kan den även vara skön att ha på natten , då det är lite fetare. Lägg gärna en ansiktsolja under balmen för extra effekt om du känner att du har torr hud. Detta är bra då det är under natten huden byggs upp och återhämtar sig.
face balm - maria åkerberg
Finns olika sorter för olika hudtyper så välj den som passar dig. Kontinuerlig användning av Balm ger en mer elastisk och motståndskraftig hud som känns mjuk. Bonus är även att torrhetslinjer inte uppstår.

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *