Saltsten

Saltsten som deodorant – En klar favorit

Allt fler undviker idag att smörja sina sköra armhålor med deodoranter som innehåller aluminium, alkohol och onödiga tillsatser, vilket vi tycker är kanon! Istället väljer man ekologiska och naturliga alternativ, till exempel denna saltsten från Maria Åkerberg (som fick 5 av 5 stjärnor när Metro Mode testade naturliga deodoranter). Vill du veta varför den är så bra, läs vidare!

Saltsten

Denna deodorant är väldigt effektiv och skyddar mot svettlukt i upp till 24 timmar. Den ger inga fläckar på kläder, oavsett om du har en vit eller svart tröja. Även du med känslig hud kan använda denna då den är helt fri från aluminiumklorid (AICI) och alkohol. Den består utav naturligt förekommande mineral – Saltet kalium-alun.

“Den här ser ut som, ja vi vet inte vad och det är svårt att tro att denna saltklump som hålla en fräsch hela dagen. Vi blev faktiskt glatt överraskade. Svettlukten är borta och vi känner oss torra hela dagen. Ett annat plus är att den kommer att hålla väldigt länge” – Metro Mode.

Använd den som du brukar använda deo, efter rakning under armarna eller som after-shave i ansiktet.

Saltdeon blöts lätt med vatten och gnids in under 10 sekunder på nytvättad hud. Lite friktion behövs för att för att få fäste på huden. Skölj av stiftet lite lätt (inte hela, kan lossa från botten annars) och låt det torka utan hatt.

Tänk på att om du är van vid att använda traditionella deodoranter (som ofta innehåller olika aluminiumföreningar) så kan du uppleva att du under övergångsperioden kan svettas mer än vanligt och även lukta mer svett i början – medan det för andra fungerar riktigt bra från första stund.

För oss är det en klar favorit!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *