Renande detoxjuice för en svullen mage

Att vara svullen om magen är vanligt! Nedan kommer ett recept på en detoxjuice som kan reducera svullnad, kickstartar igång din matsmältning och gör så att du får i dig många viktiga och bra vitaminer. Allt du behöver är citron, gurka, ingefära, mynta och vatten. Testa nu!

Ingredienser:

2 liter vatten

1 citron

1 gurka

2 cm ingefära

15 myntablad

Gör såhär:

1. Koka myntabladen med 2.5 dl vatten. Låt det dra en stund i kylen efter att det har kokat upp.

2. Skala gurkan, skär bort skalet på citronen samt på ingefäran och lägg dessa tre ingredienser i en mixer tillsammans med resterande vatten. Mixa!

3. Sila av blandningen så fruktkött försvinner och tillsätt myntavattnet.

4. Låt stå kyld och avnjut en riktig hälsokick varje gång du öppnar kylskåpet.

Hoppas det smakar ♥

Kram Victoria

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

18 thoughts on “Renande detoxjuice för en svullen mage”

  1. Hej Matilda! Den smakar absolut bäst när den är nygjord och håller sig bra 2-3 dagar i kylen. Den kan bli lite besk i smaken efter det men går ändå bra att dricka, beroende på vad man själv tycker om 🙂 Kram Pigga-Victoria R

 1. Hej!
  Det låter gott men är lite otydligt.
  Två cm ingefära är ganska otydligt mått då ingefäran är en knöl med väldigt varierande utseende. Kanske riven i matskedsmått är tydligare eller vikt.
  Punkt 2. Lägg ingefära, citron och gurka i resterande vatten och blanda, saknas det kanske, kör i mixer, eller ska dom ligga hela i vattnet och dra?

  1. Hej Maria! 🙂 Kul att du tycker att det verkar gott. Oftast står ingefära i cm när man skriver recept. Det behöver inte vara exakt utan ungefär 2 cm med ögonmåttet. Blanda kanske verkar otydligt så jag skriver dit mixa istället 😀 Tack för att du uppmärksammade det. Ha en strålande fin dag!

  1. Hej Ingalill! Det bästa är att dricka den det första du gör på morgonen samt efter varje måltid för att kickstarta och hjälpa matsmältningen. Hälsningar Pigga-Victoria

  1. Hej Karin! Det bestämmer du själv 🙂 Men ett förslag är att ta en shot det första du gör på morgonen och sedan en shot efter varje måltid. Om du inte får effekt kan du dricka mer såklart. Ingredienserna är inte farliga mot magen utan renande och näringsrika, därför får du känna efter lite själv vad just din kropp behöver (: Hoppas du tycker om den!

   Med pigga hälsningar, Victoria

  1. Hej Carin! Absolut, testa att ta bort gurkan helt och se hur smaken blir eller öka på de andra ingredienserna. Testa dig fram och se vad som funkar för din mage 🙂 Ta hand om dig och lycka till!

  1. Hej Sandra! 🙂 Du kan pressa citronen, även använda fruktköttet om du vill eftersom man sedan silar bort frukköttet från citron, gurka och ingefäran.

   Ha en fortsatt fin dag! Pigga hälsningar, Victoria

  1. Hej Caroline!
   Man kan dricka den varje dag eller någon/några dagar i veckan på morgonen och/eller efter måltid då den hjälper matsmältningen. 🙂
   Pigga Hälsningar Vendela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *