Ta en titt i Pigga-Jannicas sminkväska

Ibland behöver en småbarnsmamma som saknar sömn en snabb vardagsfix. Med två glada pojkar här hemma finns oftast inte mer än 10 minuter till sminkning, men det räcker för mig. Jag vet att ni är fler där ute som vill vara lite vardagsfina men som inte vill stå flera timmar framför spegeln. Därför ska jag dela med mig av min sminkrutin och du ska få ta en titt i min lilla sminkväska. 

Ekologiskt smink - Piggabutiken.seDet jag ska visa tar som sagt max tio minuter och resultatet blir alltid naturligt och fint. Precis som jag vill ha det! Vi börjar från början och här är jag helt osminkad.Ekologiskt smink - Piggabutiken.seJag börjar med att grunda med Compact Foundation Honey på de röda partierna. Detta är en fantastisk och mjuk foundation som jämnar ut hudtonen i ansiktet. Den täcker väldigt bra och nästan alla jag känner som provat Compact Foundation älskar denna produkt. Sen fyller jag i ögonbrynen lite snabbt med ögonbrynspennan Perfect For All. Jag gillar denna ögonbrynspenna då den har en lättarbetad formula och älskar hur den formar och förstärker ögonbrynen utan att ge skarpa streck. Den är mer pudrig i konsistensen och sitter mycket bra. För att framhäva ögonen lite mer använder jag lite ögonskugga med nyansen Shiney Mocka och drar några svep med Dr. Hauschkas Volym Mascara.Ekologiskt smink - Piggabutiken.seNu plockar jag fram mitt Cover Stick och använder den ljusa delen på pennan. Den är krämig i konsistensen och väldigt lätt och mjuk att applicera. Denna använder runt läpparna, precis under ögonbrynen och under ögonen jag där jag vill ljusa upp ansiktet lite mer. Detta skapar ett piggare uttryck och liksom lyfter ansiktet lite. Ekologiskt smink - Piggabutiken.seJag jämnar enkelt ut kanterna med en pensel och går vidare till läpparna. På läpparna använder jag först läppcerat. Detta cerat från Rosenserien är naturligt och det räcker ofta att smörja en gång på morgonen. Den skapar alltså inget “smörjberoende” vilket är så skönt!  Sen applicerar jag läppstiftet Summertime och över det Lip Gloss ParisEkologiskt smink - Piggabutiken.seTill avslutning och för en sista finish använder jag nya favoriten Compakt Cover Beige som jag applicerar över hela ansiktet med en puderborste. Resultatet är lite mer täckande än ett vanligt puder och känns ungefär som ett instagram-filter fast i verkligheten. Ekologiskt smink - Piggabutiken.seSen på med glasögonen och jag redo för dagen med min underbara familj! Ekologiskt smink - Piggabutiken.seDetta är altså min smikrutin när jag vill känna mig lite extra vardagsfin. Brukar du sminka dig till vardags och ungefär hur lång tid tar det för dig?

Publicerat av

Jannica

Hälsorådgivare, Licensierad Kostrådgivare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *