Maria Åkerberg - Finnar på ryggen

Tips mot finnar på ryggen

Att få finnar på kroppen drabbar många av oss! Men varför får man finnar på ryggen? Och hur får man bort dem? Det vill jag lyfta i dagens blogginlägg samt dela med mig om ett tips från Maria Åkerberg som visat fina resultat och som även minskar uppkomsten av nya finnar. Läs vidare!

Varför uppstår finnar på ryggen? Självklart kan det ha många olika orsaker så som kost och hormoner. Undvik mejerier och ägg. Just den övre delen av ryggen är ett av de områden på kroppen där vi har mest talgkörtlar, likaså på bröstet och i ansiktet. När talgkörtlarna producerar sebum i samband med att hårsäckarna blivit infekterade eller att porerna blivit blockerade skapas en inflammation i huden som utvecklas till en finne.

Då kommer vi till mitt tips mot finnar! Börja med att tvätta huden på ryggen med Foaming Wash Clearing som rengör huden utan att torka ut. De milda rengörande ingredienserna kommer från kokos och havre vilket tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel. Applicera AHA & Jojoba Peeling med lätta cirklade rörelser och låt verka i 5-10 minuter. Skölj sedan av peelingen.

Torka ryggen med en mjuk handduk och applicera Face Mask Clearing ovanpå. Har du applicerat större hudpartier på ryggen så skölj av masken, har du endast punktbehandlat låt det sitta kvar. Just denna mask innehåller djuprengörande Kisel och antioxidanten C-vitamin. Kisel löser upp tilltäppta porer, drar till sig och binder bakterier, fett och smuts. Detta gör huden friskare och fräschare.

För att förhindra inflammation som kan orsaka uppkomsten av finnar vill jag presentera hemligheten Deo Spray Salt! Strunta i att det är en deo för en stund. Denna produkt innehåller nämligen salt och grapefruktkärnextrakt, som båda har bakteriedödande egenskaper. Saltdeon har verkligen visat sin effekt mot finnar på ryggen flera gånger om. Den är fri från aluminium och alkohol och väldigt smidig att spraya över ryggen. Vill du ha extra fukt på ryggen kan du avsluta med Face Lotion Clearing. Upprepa behandlingen 1-2 gånger i veckan tills du fått resultat.

Maria Åkerberg - Finnar på ryggen

Skulle du vilja ha mer hjälp och rådgivning angående din hud och hälsa? Gör vår Hud- & Hälsoanalys Online via vårt webbformulär för endast 99 kr. Där vår hudterapeut Katarina återkommer med svar till dig om rekommendationer för din hud och hälsa.

Mörka ringar under ögonen? Ett till Hudvårds tips med Maria Åkerbergs produkter.

Lycka till! 🙂

4 thoughts on “Tips mot finnar på ryggen”

  1. Hej Ulrika!

   Du kan upprepa detta 1-3ggr per vecka. Exempelvis kan du passa på att göra det i samband med att du duschat:)

 1. Har beställt dom tre olika produkterna och ska låta min ena tonårsdotter prova. Är det i den ordningen du beskrivit man ska använda produkterna. Alltså sprayen sist?

  Hälsn Jenny

  1. Hej Jenny!

   Det stämmer, använd produkterna i beskriven ordning. Lycka till!

   Pigga hälsningar, Victoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *