Att få finnar på kroppen drabbar många av oss! Man varför får man finnar på ryggen? Och hur får man bort finnarna? Det vill jag lyfta i dagens blogginlägg samt dela med mig om ett tips från Maria Åkerberg som visat fina resultat och som även minskar uppkomsten av nya finnar. Läs vidare!

Vi börjar med att gå igenom varför finnar uppstår. Självklart kan det ha många olika orsaker så som kost, gener och hormoner. Men förutom dessa tre finns ännu en naturlig förklaring. Just den övre delen av ryggen är ett av de områden på kroppen där vi har mest talgkörtlar, likaså på bröstet och i ansiktet. När talgkörtlarna producerar sebum i samband med att hårsäckarna blivit infekterade eller att porerna blivit blockerade skapas en inflammation i huden som utvecklas till en finne.

Då kommer vi till mitt tips mot finnar! Börja med att tvätta huden på ryggen med Hair and Body Schampo Basic som rengör huden utan att torka ut. De milda rengörande ingredienserna kommer från kokosolja och majs vilka tillåter huden att behålla sin naturliga, skyddande syramantel. Torka ryggen med en mjuk handduk och applicera Face Mask Clearing ovanpå. Det låter kanske lite konstigt om du aldrig hört det innan, men att lägga en mask på ryggen borde vara lika självklart som att lägga en mask i ansiktet. Hud som hud liksom!

Just denna mask innehåller djuprengörande Kisel och antioxidanten C-vitamin. Kisel löser upp tilltäppta porer, drar till sig och binder bakterier, fett och smuts. Detta gör huden friskare och fräschare. Vill du så går det utmärkt att punktplacera masken på finnarna om det känns smidigare!

Maria Åkerberg - Finnar på ryggen

För att sedan förhindra inflammation som kan orsaka uppkomsten av finnar vill jag presentera hemligheten Deo Spray Salt! Strunta i att det är en deo för en stund. Denna produkt innehåller nämligen salt och grapefruktkärnextrakt, som båda har bakteriedödande egenskaper. Saltdeon har verkligen visat sin effekt mot finnar på ryggen flera gånger om. Den är fri från aluminium och alkohol och väldigt smidig att spraya över ryggen.

Maria Åkerberg - Finnar på ryggen

Skulle du vilja ha mer hjälp och rådgivning angående din hud och hudproblem, kan du kontakta vår hudexpert Malin på malin@piggabutiken.se. Hoppas du vågar testa denna kur och lycka till!