kosttillskott rekommendationer - piggabutiken.se

Trött? Dessa kosttillskott rekommenderar jag dig

Jag fick en fråga av min vän (kvinna 25 år) som känt sig ovanligt trött den senaste tiden om vilka kosttillskott jag skulle rekommendera henne och varför. Här är mitt svar.

Det viktigaste är en bra d-vitamin. För bästa upptag bör denna allra helst vara i flytande form. Du droppar bara några doppar på en sked som du lägger under tungan, där du har bäst upptag vitaminen eftersom vi har många körtlar just där. Jag äter själv Holistics D-droppar så jag rekommenderar verkligen den.
Ekologiska D-droppar - HolisticSen vidare till multivitamin. Jag äter Holistics multivitamin och tycker det känns jätte bra. Hade det varit i flytande form hade det ju såklart varit bäst för då behöver kroppen inte arbeta så mycket för att bryta ner kapseln utan kan ta upp näringen direkt. Vill du ha flytande form rekommenderar jag Super Vitalis som har ett fantastiskt innehåll. ekologisk multivitamin - Holisticekologisk multivitamin - Holisticekologisk multivitamin - HolisticSen kommer vi till fettsyror. Äter du fet fisk minst tre gånger i veckan? Ställ dig själv den frågan och svara helt ärligt. Det är viktigare än vad vi tror att få i oss dessa fetter och det är speciellt viktigt för vår hjärna, vårt hjärta, våra ögon och vår hud. Därför skulle jag rekommendera att äta kosttilskott med just omega3 om du inte äter tillräckligt mycket fisk. Dels finns omega3 från fisk och då kan du välja om du vill ha i kapsel eller i flytande formEtt annat alternativ är att välja omega3 från växtriket i form av Svartvinbärskapslar eller Lingonkapslar. Jag själv äter Svartvinbärskapslar eftersom de är snällast mot magen och jag slipper eftersmaken av fisk som man ofta får när omga3 tas från fisk. vegansk omega3 - Q for Skinkosttillskott rekommendationer - piggabutiken.seSen kan vi gå vidare till mineraler och då får du fråga dig själv hur du mår och varför du är trött. Känner du dig trött även att du sover bra? I så fall kan det vara en god idé att äta ett tillskott av järn eftersom trötthet kan vara ett symptom på järnbrist. Speciellt för oss tjejer som faktiskt ofta har en liten järnbrist. Om du skulle vara intresserad av detta så skulle jag rekommendera dessa kapslar som är snälla mot magen (tillskott av järn kan ibland orsaka förstoppning men dessa brukar fungera bra för de flesta). Järn - HolisticEn annan orsak till att du är trött kan vara att musklerna inte slappnar av helt på kvällen vilket gör det svårare att somna. Att musklerna inte slappnar av kan bero på magesiumbrist. Har du inte hört detta innan så låter det kanske lite konstigt och långsökt, men allt i kroppen har ju en naturlig förklaring. När musklerna spänns och drar i hop sig, behöver kroppen sen magnesium för att musklerna ska kunna slappna av igen. Har du då brist på magnesium kan inte musklerna slappna av igen utan fortsätter att dra ihop sig och det är då vi får kramp eller känner oss spända och stela. Detta kan kännas extra tydligt i axlar och nacke för oss som sitter mycket vid datorn. Men det kan även bli tydligt om man har problem med kramp i vader och tår. Om du känner att detta är något för dig rekommenderar jag dessa kapslar som jag själv äter. magnesium - HolisticSå, det var några rekommendationer. Självklart behöver du inte äta allt utan det viktigaste är som sagt D-vitamin. Men jag tycker det känns bättre att gå igenom allt för det är då jag vet att du skulle få bäst effekt och må ännu bättre. Ta en funderare!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *