5 tips för att må bra i höst!

Nu börjar mörkret infalla sig ännu tidigare på dagarna, och som det har regnat.. Visst är det då lätt att bli lite trött och seg när man inte får lika mycket sol och värme. Meeen, deppa inte för det! Det finns så mycket mysigt och härligt man kan göra för att hålla motivationen och energie uppe under hösten, här nedan delar vi med oss av 5 tips. Inget supernytt men sååå bra att påminnas om!

  • Ta långa promenader – Det hjälper dig att rensa tankarna, andas frisk luft, stressa ner och ger dig motion samtidigt. Ladda ner en härlig höstlista på Spotify och peppas av ny musik eller lyssna på inspirerande poddar, som PiggaPodden till exempel. Du hittar alla avsnitt HÄR!

PiggaPodden

  • Börja läs en bok – Det bästa med hösten är mysfaktorn! Att kura ner sig i soffan med en bra bok och en varm kopp te kan göra underverk för själen. Istället för att scrolla igenom dina sociala kanaler i flera hopplösa timmar kan det vara skönt att koppla bort den en stund, till och med stänga av den och lägga hela ditt fokus på att läsa sida efter sida i boken du aldrig trodde du skulle avsluta. Detta kommer hjälpa dig bort från stressen och låter dig att leva i en annan värld för en stund. Kom ihåg att du styr själv över din tid och vad du vill lägga din tid på!

Höst

  • Boosta din smoothie med näringspulver – Vi älskar smoothies, allt från supernyttiga gröna drinkar till chokladiga, nästan efterättsliknande smoothies. I den nyttiga varianten passar till exempel Hampafrön, SpirulinaChlorella och Acai ypperligt, medans i en chokladsmoothie är det gott med Macapulver, Chiafrön och Kakaopulver. Ett smidigt sätt att få i dig de vitaminer, mineraler och antioxidanter din kropp behöver. Om du vill ha mer inspiration på hälsosamma smoothies och även på bra och nyttig mat finns Nilla’s bok hos oss, Sju steg till ett friskare jag.

Höst

  • Yoga mera – Har du aldrig provat att yoga innan kanske du är skeptisk, men det är faktiskt helt fantastiskt när man väl är igång! Antingen kan du yoga hemma till YouTube/app i telefonen eller välja att gå på lärarledda yogapass på ett tränings- eller yogacenter. Här övar du andning, stretch, balans, den inre muskulaturen och att hålla fokus. Yoga är nedstressande och får dig att bli mer närvarande. Varför inte ge det en chans?

Yoga

  • Hemmaspa – Visst är det lyxigt att gå på spa! Men hur ofta gör man det egentligen, mer sällan än ofta. Därför är hemmaspa en perfekt lösning när du vill ro om dig själv lite extra! Tänk att du kan spaa minst en gång i veckan fast att du gör det hemma med lugn musik, hårinpackning, kroppsskrubb, ansiktsmask och doftljus. Det behöver inte vara mycket mer än så! Bara tanken av att ta hand om dig och din kropp någon extra timme i veckan kan göra dig både avslappnad och nedstressad. Varför inte bjuda in din kille/sambo/man också? De behöver också bli lite ompysslade, även om de kanske inte tycker det själva, hehe 😛

Spa

För ännu fler må bra-tips kan du läsa ett äldre blogginlägg vi gjort, klicka HÄR för att komma dit!

Ha nu en fantastisk dag och en fortsatt härlig höst ♥

Kram Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *