Pulver

Mellanmål för dig som behöver extra protein

Hur har ni det med proteinintaget? Ibland, om man äter en kost med mycket grönsaker så kan det vara svårt att få i sig ordentligt med protein, och då protein med fullvärdig blandning av aminosyror. Det är lätt att tänka att om jag inte vill ha mer muskler så behöver jag inte tänka på att få i mig protein. Inget kunde vara mer fel!

Protein behövs inte endast till våra muskler, även om det låter så. Allt som ska byggas nytt i kroppen som celler, vissa hormoner och olika enzymer byggs upp av aminosyror. Det betyder att för att du ska fungera optimalt så behöver din kropp tillgång till aminosyror av god kvalitet.

Man brukar säga att för att fungera optimalt behövs ca 1 gr protein per kg kroppsvikt. Tränar du mycket eller fortfarande växer så räknar man upp mot 1,5 gr eller tom upp mot 2 gr. Över det finns ingen mening med att äta protein då det mest belastar våra njurar.

Men om man inte gillar kött, fisk, fågel eller ägg då? Och inte tror att man får i sig fullvärdigt protein från bönor, linser osv kan man ju enkelt lägga till det i form av Alfa Plus Veggi Protein Meal Choco.

Pulver

Detta är ett fullvärdigt mellanmål men jag tycker den passar allra bäst i min morgon-smootie! Frukost kan ju vara den svåraste måltiden att få till proteinet i, så för mig passar den utmärkt bland mina andra grönsaker och nyttiga pulver som jag vill starta min dag med!

Veggie Protein Meal Choco innehåller bland anat protein från pumpa, hampa och råris och det ger hela 21 gr protein per portion. Toppen för mig som bör äta runt 100 gr per dag, fördelat på ca 4 måltider.

Smaken då?

Tja, utblandat i vatten är det väl igen hit om jag ska vara ärlig. Men som sagt i min smoothie som innehåller allt från selleri till ingefära, avocado, grönkål, rödbetor och blandade bär så tar den inte onödigt mycket smakutrymme utan bidrar till en fylligare känsla och längre mättnad. Passar mig toppen!

Pulver

Hoppas du får en fin dag fylld av härliga aktiviteter!

Kram Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *