yoga - piggabutiken.se

Få bättre sömn – Yoga hemma

Många av oss har svårt att komma till ro om kvällarna vilket påverkar vår sömn. Har du problem med sömnen blir allt mycket jobbigare och humöret går upp och ned hela dagen. Men detta kan du få bukt på genom att göra yogapositioner där du framförallt tänker på andningen. Här är en övning som är väldigt bra för dig som vill sova bättre.

  1. Lägg dig på rygg på golvet. Har du en yogamatta är det perfekt om du kan använda de, annars är det barra att lägga ut en gosig filt eller lägga sig på en tjockare matta. Nu ska du känna att du kan ligga bekvämt. Behöver du lägga något mjukt under svanken så gör det. När du känner att du kan ligga raklång bekvämt så ska du blunda och ta djupa andetag. Detta är allt du ska fokusera på, långa djupa andetag så länge som det fortfarande känns naturligt.
  2. Lyft sedan sakta upp armarna under tiden som du räknar till tio samtidigt som du tar et djupt andetag inåt. Sänk sedan armarna under tiden som du räknar till tio och andas ut. Upprepa övningen 12 gånger.
  3. Nu är det dax att sätta sig upp. Sitt med benen i kors och lägg ena handen på bröstet. Andas långsamt in och ut och känn hur bröstkorgen och lungorna fylls och töms med luft. Upprepa 12 gånger.
  4. Avslutningsvis lägger du dig ned på rygg och omfamnar knäna som om du vore en köttbulle. Gunga sakta fram och tillbaka för att sträcka ut ryggen. Gör övningen 12 gånger.

Denna övning tar inte så lång tid så du kan upprepa varje kväll. Den får dig att varva ned och slappna av vilket kommer hjälpa dig att få en bättre och skönare sömn. Lycka till!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *