vivani choklad

Fruktfrossa! (och lite choklad)

Fruktsallad är ett svårslaget mellanmål! Att äta frukter och grönsaker är bra för hälsan och när du väljer godbitarna att ha i fruktsalladen får du ta del av naturens nyttiga skafferi. Jag valde jordgubbar, banan, physalis, vindruvor och päron. Alla dessa har unika egenskaper som är nyttiga för kroppen på olika sätt, vilket jag går igenom frukt för frukt i detta blogginlägg. Sen kunde jag inte motstå att ta några chokladbitar till. Men kakao är ju också nyttigt, eller hur?;)

Långt ner i botten av denna vackra fruktsallad gömmer sig ett päron. Päron innehåller både vitaminer och mineraler men är även nyttigt för magen då det lindrar förstoppning. Tack vare deras höga fiberinnehåll så är päron ett mycket bra sätt att främja hälsosamma tarmar och skydda deras flora.

Sen var det dags för några vindruvor. Dessa druvor innehåller mycket antioxidanter som flavonoider vilket bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Efter det fyllde jag på med physalis som innehåller nyttigheter för att maximera immunförsvaret.

Jordgubbar! Inte nog med att detta söta röda bäret smakar helt fantastiskt, så är det väldigt bra för din hälsa. Dessa ger dig nämligen en riklig dos av fiber, folsyra, mangan och kalium som alla behövs för att stärka vår kropp inifrån. Bärets stora mängd av antioxidanter skyddar också mot infektioner och hjärtsjukdomar.

Avslutningsvis skivade jag en banan. Bananer innehåller kalium, ett mineral som motverkar att kroppen binder onödig vätska.

vivani chokladSen kunde jag inte motstå att köpa med mig en chokladkaka hem. Dunkel Nougat  är en mörk ekologisk choklad med en tydlig antydan till finaste nougat. vivani chokladNu är ju såklart rent kakao-pulver nyttigare om du vill åt alla antioxidanter att finna där. Men idag fick det bli denna variant och jag åt den med gott samvete med tanke på de fina märkningar denna choklad har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *