Långkok på g? Ja, det skulle man kunna säga! Nu var det dags att göra egen benbujong, den här gången på kycklingben/skrov, palsternacka, morot, lök, vitlök, citron, persilja, rotselleri och salt & peppar. Så vad har benbuljong med Piggabutiken, hudvård och hälsa att göra? Mycket skulle jag vilja påstå!

Förutom att du får en otroligt god och välsmakande buljong utan tillsatser som du kan använda som soppbas och i grytor, så är det även ett koncentrat av många olika näringsämnen som långsamt har kokats ner till en hälsodryck. Buljongen ska sjuda i 5-8 timmar (man kan stänga av emellan och fortsätta igen om man behöver). Längden på tiden varierar, man kan sjuda i upp till 12 timmar eller mer om man vill få ut maximalt med kollagen. Det är viktigt att den kokas/sjuder på låg värme. långkok - benbuljongMan kan alltså efter att den silats dricka den som ett värmande mellanmål precis som den är! Man kan såklart frysa ner den i istärningskuber för att enkelt smaksätta maträtter med. Går ej att jämföra smakmässigt och näringsmässigt med köpta buljonger. Det tar sin tid men det sköter sig självt på spisen så det går faktiskt rätt smidigt. Kollagen finns det rikligt av i ben samt flera mineraler som frigörs vid processen. Dessa är viktiga näringsämnen för hela vår kropp. Kollagen utgör också struktur i leder, ligament, brosk, bindväv, muskelvävnad, hår och naglar. Hela 70 procent av huden består av kollagen! Så nu förstår ni varför det är så nyttigt med benbuljong. långkok - benbuljongLåt er väl smaka!