Q for Skin

Lider du av torr och känslig hud?

Nu kommer den tuffa säsongen för alla med känslig hud. Plötsligt så känns det som att huden är två nummer för liten. Det stramar, svider och kliar. Normalt för dig kanske du tänker men absolut inte nödvändigt om du frågar mig. Jag vill förmedla att det finns hopp, men vi tar det från början!

Jag tror såhär, att allt hör ihop! Jag tror inte att ett problem i vår hud kommer flygande och landar på huden, utan obalanser som torrhet, sveda och kli på huden beror oftare på en obalans på insidan som tar sig uttryck på utsidan. Torr hud kan ju bero på både en yttorr hud eller brist på “byggstenar” så huden inte “håller ihop” som den ska.

Man kan tänka på huden som vilken goretex jacka som helst! Den ska vara vattentålig (vi blir ju inte fulla av vatten om vi badar i en sjö t.ex) men den ska även kunna andas, dvs släppa ut fukt när vi blir varma osv. Om det är så att att man antingen äter för lite av det som ger huden en bra kvallité, eller att man inte har tillräckligt bra upptag i tarmen (t.ex vid IBS) så uppstår en brist på byggstenar, och kroppen vill ju alltid överleva till varje pris. Det betyder att organ så som hjärnan, lever och lungor ALLTID kommer få byggstenar först och att huden vackert får vänta. Inte nog med det så minskar näringsupptaget vid stress! Vi kan väl vara överens om att stress inte är en bristvara 2019…

Lägg där till en konventionell (vanlig) hudvård där varje tvätt innebär för huden att hela fettsyramanteln (som finns där för att skydda dig när inte huden orkar hålla ihop) tvättas bort och tar ca 3 veckor på sig att nybildas. Det betyder att tvättar vi oss oftare än var tredje vecka har vi ett problem. Kanske inte från början. En del hudar är magiskt bra på att anpassa sig men över tid går många under. Det kan yttra sig som torra fläckar eller en torrhet som är vida utbredd över hela dig. Har du då en konventionell kräm som innehåller störande ämnen på en redan trasig hud så kan du ju tänka efter själv vad som händer. Huden är vårt största organ och den tar upp det vi lägger på den.

Q for Skin

Så en lösning tack? Det fanns ju hopp.. Ja det finns hjälp att få, Q for Skin har en lösning. Den heter svartvinbärsfröolja. Denna olja finns i deras kosttillskott som innehåller livsnödvändiga fettsyror, omega 3-6-9 som dessutom är lättupptagliga, till och med för en stressad tarm med IBS. Det gör att man kan få många positiva förändringar för i huvudsak tre system i kroppen: Hudsystemet, hormonsystemet och immunsystemet.

Detta betyder för dig att din hud kan få byggstenar som gör den hel, hormonsystemet får mer byggstenar för att lättare hamna i balans igen, och magen (tarmens celler) får bra byggstenar och blir mer “tät”. För vi vill ju ha en tarm som inte läcker då det kan komma ut partiklar i kroppen som inte hör hemma där och starta en inflammatorisk process..

Q for Skin

Mitt första råd blir att börja med svartvinbärskapslar. Vill du sedan “näringsoptimera” så kör du på med deras hudvård som även den är full med näringstäta oljor som snabbt når ditt system och kan hjälpa din hud. Så känner du någon som lider av torr och känslig hud eller stämmer detta kanske på dig och du nu blir nyfiken på vad detta skulle kunna göra för dig, tveka då inte utan hör av dig till oss så berättar jag gärna mer och försöker hjälpa just dig utefter dina förutsättningar.

Ha en magisk höst och ta hand om dig!

Med pigga hälsningar, Malin.

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *