Husk

Så ska din korv se ut!

Nu ska vi prata lite bajs tänkte jag. Detta med att bajsa varje dag har de flesta hört är toppen men hur ska egentligen en riktigt bra korv se ut? Just det går vi igenom i detta blogginlägg, så läs vidare!

En riktig toppenkorv ska vara brun, glida lätt, vara 15-25 cm lång och lämna så lite spår som möjligt efter sig på pappret (hemma när barnen var små kallade vi det för “spök-bajs”, man visste att den hade kommit ut men den lämnade inga spår på pappret). Den ska inte behöva krystas ut men ska heller inte vara så snabb att vi knappt hinner fram till toan. Den ska sjunka till botten och inte ligga och flyta på ytan. Den ska inte vara uppdelad i små pluttar och den ska inte vara gråaktig. Den ska vara sammanhängande och definitivt inte så lös att det inte ens är en korv. Låter det som din standardkorv? Inte? Tyvärr så mår inte våra magar så bra idag, vi är både lösa och hårda i magen, vissa mer, vissa mindre men sällan har vi perfekta korvar 1-3 ggr per dag, varje dag, hela livet ut.

Då finns det lite hjälp att få!

Husk

Testa HUSK! Vi har fått hem två varianter av denna toppenprodukt. Basen i båda är psylliumfröskal. Psylliumfröskal har en förmåga att binda till sig vatten och bilda gele. Detta gör den fantastisk för både hårda och lösa magar.

För de hårda magarna så binder den till sig vätska och “bulkar upp” i storlek så tarmen får mer att jobba med (otroligt viktigt att tillföra extra vätska). Detta gör att peristaltiken kommer igång (tarmens arbete med att jobba maten framåt) samtidigt som tarminnehållet glider lättare mot tarmslemhinnan. För de lösa magarna så behövs det bindas upp vätska (en lös mage är en mage som släpper ut sitt innehåll innan all vätska hunnit sugas upp mot slutet av tarmen).

Husk

Denna bas finns i båda produkterna men i husk med mjölksyrabakterier så har man även lagt till mjölksyrabakterier.

Den senare husken med mjölksyrabakterier är ett kosttillskott med psylliumfiber, probiotika och inulin. Båda varianterna bidrar även till att upprätthålla normala kolesterolnivåer och viss mättnadskänsla 🙂

Så vill du få fina korvar så testa gärna dessa godingar, det kommer bli “skit-bra”! Du hittar dem HÄR.

Må så gott!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *