Torra, sköra slemhinnor i underlivet är ett vanligt men ofta förbisett problem för kvinnor i alla åldrar. Det kan drabba allt från unga tjejer till äldre damer. Det beror ofta på en rubbad hormonell obalans, vilket kan uppstå när som helst i livet, allt från innan pubertet till efter klimakteriet. Då har jag några tips på produkter som kan hjälpa dig. Läs vidare!

Q for Skin är ett märke som tagit fram ett koncept för just dessa besvär.

Nummer ett – Vad tvättar du dig med? Våra slemhinnor i underlivet är känsliga för vilka ämnen vi använder. Q for Skin har en tvål som är perfekt som intimtvål då den inte innehåller vare sig starka tvätt-tensider eller doftämnen. Jag talar om Hair & Body Shampoo (vid klåda i underlivet rekommenderas Quick Relief Shampoo, denna tvätt har mer balanserande egenskaper då klåda kan tyda på obalans).

Q for Skin

Nummer två – Vad smörjer du dig med? Såklart behöver vi smörja underlivet ibland! Precis som du smörjer ditt ansikte eller dina ben efter tvätt så mår våra slemhinnor i underlivet bra av lite extra omvårdnad och kärlek. Black Currant Oil är en olja med fantastiska egenskaper var på kroppen du än är torr! Den passar lika bra i ansiktet som närande serum som på torra händer eller fötter. Den funkar fint i torra örongångar och hårbottnar och såklart också i ditt underliv. Har man det besvärligt rekommenderar jag att man smörjer minst morgon och kväll, men då oljan kommer i en sprayflaska så sprayar många betydligt oftare än så. I början rekommenderar jag en spray-dusch efter varje toalettbesök för att vara extra snäll! Oljan har en bas av kokos och är berikad med svartvinbärsfröolja för optimal effekt för hud och slemhinnor.

Q for Skin

Nummer tre – Såklart, näring inifrån! Hur tror du annars dina slemhinnor bildas om inte inifrån och ut? Så in med den fantastiska svartvinbärsfröoljan i Kapselform så din kropp får ett rejält näringsstöd både för dina slemhinnor men även ditt hud-, hormon- och immun-system.

Q for Skin

Detta var mina 3 bästa tips för ett underbart underliv. Lycka till!

Kram Malin