Q for Skin

Så slipper du torra slemhinnor i underlivet

Torra, sköra slemhinnor i underlivet är ett vanligt men ofta förbisett problem för kvinnor i alla åldrar. Det kan drabba allt från unga tjejer till äldre damer. Det beror ofta på en rubbad hormonell obalans, vilket kan uppstå när som helst i livet, allt från innan pubertet till efter klimakteriet. Då har jag 3 enkla tips på produkter som kan hjälpa dig!

Q for Skin är ett märke som tagit fram ett koncept för just dessa besvär.

1 – Vad tvättar du dig med? Våra slemhinnor i underlivet är känsliga för vilka ämnen vi använder. Q for Skin har en tvål som är perfekt som intimtvål då den inte innehåller vare sig starka tvätt-tensider eller doftämnen. Jag talar om Hair & Body Shampoo (vid klåda i underlivet rekommenderas Quick Relief Shampoo, denna tvätt har mer balanserande egenskaper då klåda kan tyda på obalans).

Q for Skin

2 – Vad smörjer du dig med? Såklart behöver vi smörja underlivet ibland! Precis som du smörjer ditt ansikte eller dina ben efter tvätt så mår våra slemhinnor i underlivet bra av lite extra omvårdnad och kärlek. Blackcurrant Oil är en olja med fantastiska egenskaper var på kroppen du än är torr! Den passar lika bra i ansiktet som närande serum, som på torra händer eller fötter. Den funkar fint i torra örongångar och hårbottnar och såklart också i ditt underliv. Har man det besvärligt rekommenderar jag att man smörjer minst morgon och kväll, men då oljan kommer i en sprayflaska så sprayar många betydligt oftare än så. I början rekommenderar jag en spray-dusch efter varje toalettbesök för att vara extra snäll! Oljan har en bas av kokos och är berikad med svartvinbärsfröolja för optimal effekt för hud och slemhinnor.

Q for Skin

3 – Såklart, näring inifrån! Hur tror du annars dina slemhinnor bildas om inte inifrån och ut? Testa de fantastiska Svartvinbärskapslarna så din kropp får ett rejält näringsstöd både för dina slemhinnor men även ditt hud-, hormon- och immun-system.

Q for Skin

Detta var mina 3 bästa tips för ett underbart underliv. Lycka till!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

1 thoughts on “Så slipper du torra slemhinnor i underlivet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *