Recept

Recept på Choklad- och Kokosgranola med Ingefära

Något jag alltid försöker ha hemma på helgen är granola eller müsli. I alla fall ingredienser till att göra en laddning! Det är så mysigt att gå upp lite tidigare på helgen och slänga ihop en smaskig granola till frukosten, så att sambon vaknar upp av den ljuvliga doften. Denna gång provade jag ännu ett smakrikt recept från Nilla’s Kitchens kokbok “Sju steg till ett friskare jag“. Nedan delar jag med mig utav receptet.

Choklad- och Kokosgranola med Ingefära, mums!

Recept

Ingredienser (12-15 portioner) :

  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl boveteflingor
  • 2 dl kokoschips
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl kakao
  • 0,5 msk mald ingefära
  • 0,5 dl agavesirap
  • 0,75 dl kokosolja
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl torkade aprikoser

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka och dela nötter och torkad frukt i valfri, lämplig storlek. Blanda samtliga ingredienser. Häll ut hela blandningen på en plåt och rosta allt i ca 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden och voilá! Supergott, testa du också! Om du vill ha mer tips och recept på god och nyttig mat, klicka då hem Nillas kokbok (du hittar den HÄR).

Ha en fortsatt fin helg!

Kram Victoria

 

Publicerat av

Victoria

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *