Plog

Därför är rödbeta otroligt nyttigt!

Få har undgått att rödbetor är bra för vår hälsa, men vet du varför? Rödbetor (hela, som jos eller pulver) är fantastiska då de innehåller dels mängder med antioxidanter och fibrer men även ämnen som nitrat och betanin. Och nu blir det spännande! Nitrat har nämligen en central del i vår kärlhälsa och betanin är viktigt för vår lever. Nedan berättar jag mer!

Inne i kroppen omvandlas nitratet till nitrit som gör musklerna mer “effektiva” på att använda syret som kommer ut till cellerna via de röda blodkropparna. Detta gör att du blir mer uthållig vid träning! För mig som gillar intensiva spinningpass så märker jag en stor skillnad när jag tar mitt Rödbetspulver i perioder.

Plog

Det är även samma princip som gör att rödbetor kan sänka vårt blodtryck, vilket är något de flesta av oss kan ha nytta av. Ps, har man redan lågt blodtryck blir det inte ännu lägre utan stabiliseras.

Sen är rödbetor även bra att äta om du vill motverka magsår. Nitritet gör att det bildas kväveoxid i magsäcken, vilket behövs för att slemhinnan i magen ska kunna återbildas. Så detta kan vara en naturlig hjälp vid magont som beror på för tunn slemhinna i magsäcken.

Det andra spännande ämnet i rödbetor är Betain som är ett ämne som “uppmuntrar” levercellerna till att släppa ifrån sig gifter (detoxa) och detta skyddar levern och gallgångarna på ett sätt som gynnar vår avgiftning och leverhälsa. Forskning visar att betain också minskar riskerna för hjärt- och kärlsjukdom eftersom det motverkar inflammationer i kroppen. Allt detta i en och samma grönsak! Visst är det häftigt!

Plog

Det bästa med att inta rödbetor som pulver är att de mesta av effekterna kommer av “råa” rödbetor. Även om det är toppen att äta dom tillagade så kan ett pulver gjorda på råa rödbetor ge ytterligare effekt. Så det ena behöver ju inte utesluta det andra. Du hittar Rödbetspulver från Plog hos oss HÄR.

Hoppas du har blivit lite inspirerad att testa vad rödbetspulver kan göra för dig!

Ta hand om din kropp, du har bara en!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *