Alpha Plus

Därför påverkar magen din hud!

En frisk och fin hud måste ha god tillgång till byggstenar och lugn och ro för att bildas. Men med en mage ur balans är det nästan omöjligt att få en fin hud. Idag vill jag därför lyfta vad du kan göra för en underbar mag-känsla och då på sikt även en strålade fin hud. Fortsätt läs!

Vår matsmältning är en avancerad apparat! Allt från det att du känner doft av mat tills att du går på toaletten så händer otroligt mycket utan att du ens behöver funderar på vad, hur eller varför. Men det går ju inte alltid problemfritt! Med många processer igång så kan en del strula till det och IBS är ju ingen originell sjukdom precis. Parallellt med detta ökar problem med huden, ingen slump om du frågar mig. Hur kan vi då hjälpa huden?

Alpha Plus

I din tarm, där näringen ska tas upp så måste det finnas en god förmåga för tarmen att kunna släppa igenom näring men också stänga ute ämnen som vi inte vill ha ut i blodet. Detta sker genom ett slags fogar som kallas Tight Junctions. När vår tarm måste processa sådant vi inte klarar av eller är designade för, sliter detta på fogarna och gör att de till slut släpper igenom ämnen som ställer till oreda i kroppen. Så vi vill absolut ha en tarm med “starka” fogar. För detta kan en aminosyra vid namn L-Glutamin vara till hjälp. Den går nämligen in och reglerar proteinerna som bygger dessa fogar, samt fungerar som näring till tarmcellerna.

Alpha Plus

Att inta lite Aloe Vera dagligen kan också hjälpa din tarmslemhinna. Den är rik på närig och kan hjälpa till vid eventuell förstoppning. Mycket näring = mycket byggstenar till huden!

Så till det viktigaste av allt (nästan), goda bakterier! Om vi vill ha en god tarmhälsa då måste de goda bakterierna dominera över de dåliga. Ett tillskott med flera olika stammar som alla har olika “goda uppdrag” för din hälsa är ett måste!! Dessa goda gynnare hjälper oss med allt från att bilda vissa vitaminer till att hålla vårt immunförsvar i schack. Då är Pro 30 Plus från Alpha Plus ett superbra alternativ!

Så med detta i åtanke så vill jag knyta ann till där vi började nämligen med huden. Som du ser så går vägen till en frisk hud genom magen, precis som allt annat! Hoppas detta kan ge dig nya tankar om hur du kan ta hand om din hud ♥

Kram på er, Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *