Idag är det alla hjärtans dag och det ska vi fira genom med hemmagjorda chokladpraliner. Inte nog med att det är mysigt att pyssla i köket med familjen, dessutom vet jag exakt vad de små chokladpralinerna innehåller och undviker på så sätt onödiga tillsatser och vitt socker. Så här gjorde vi!

Vi experimenterade lite själva och tillslut kom vi på ett recept som blev supergott. För 15 praliner behöver du:

Börja med att smälta kokosoljan på spisen. Det går snabbt så passa gärna kastrullen.

recept - choklad

När kokosoljan blivit flytande form är det dags att vispa ner kakaopulver, carobpulver och kokossocker. När allt har löst sig, smula över lite flingsalt och häll upp i formarna.

recept - choklad

Dottern kände sig lite extra pysslig och la i några gojibär i formarna innan vi hällde i smeten. Gott och fin detalj som dessutom bidrar till att man får i sig en rad nyttigheter då detta superbär innehåller 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner, 3 gånger mer järn än spenat, 4 gånger mer antioxidanter än körsbär samt 6 gånger mer betakaroten än morötter.

recept - chokladrecept - choklad

Resultatet efter att det fått stelna är blanka och fina chokladpraliner fyllda med kärlek, antioxidanter och vitaminer.

recept - choklad

Hoppas du blev inspirerad till att göra egna praliner!