Att laga nyttiga matlådor är viktigt för att orka vardagens alla bestyr. Förutom att du blir piggare och gladare av hälsosam mat, mår även din hud bättre när du undviker onödiga tillsatser. Därför vill jag dela med mig av ett smidigt recept på kyckling/currygryta där jag använder Biofoods glutenfria och gästfria buljong. Så gott!
Börja med att koka upp grönsaksbuljongen. Den är verkligen hur god som helst med mycket smak och god sälta. Tillsätt sedan en hackad lök så det får koka ihop sig och fortsätt sedan med 1 msk currykrydda. Jag är mycket för det där såsiga så jag har dessutom 800ml kokosmjölk i. Avslutningsvis lägger jag i en grillad kyckling som följs upp med massor med grönsaker. I min gryta blev det även champinjoner, morötter och paprika.
Kom på i efterhand att det hade varit så gott med broccoli i också men det får bli nästa gång. Så enkelt att variera och ett smidigt sätt att ta tillvara på grönsaker så de inte ligger i kylen och blir dåliga i onödan. Bra för hälsa, miljö och plånboken helt enkelt.
Hej!
Måste testa denna rätt. Hur mkt av buljongen använde du?
Jaa det tycker jag verkligen! 😀 Blanda 1 msk (20g) buljong per 1 liter vätska, motsvarar 1 buljongtärning. Eftersom jag hade 800ml kokosmjölk så tog jag en matsked:)
Jag måste också testa denna rätt. Ser jättegott och enkelt att göra. Behövs det salt. Räcker det med curry och buljon. Är det ris som förslag
Jag tycker inte det behövs salt eftersom buljongen smakar lite salt. Ja ris passar perfekt! 🙂
Kokade du upp buljongen i en liter vatten plus att du hade 800 ml kokosmjölk med ?
Hej Lisa!
Jag hade räknat med att hälla i 800ml kokosmjölk, så med det i bakhuvudet tog jag bara några deciliter vatten så jag kunde koka upp buljongen tillsammans med löken. Totalt blev vätskan kanske lite mer än 1 liter:)