ekologisk grönsaksbuljong - biofood

Recept på nyttig matlåda

Att laga nyttiga matlådor är viktigt för att orka vardagens alla bestyr. Förutom att du blir piggare och gladare av hälsosam mat, mår även din hud bättre när du undviker onödiga tillsatser. Därför vill jag dela med mig av ett smidigt recept på kyckling/currygryta där jag använder Biofoods glutenfria och gästfria buljong. Så gott!

Börja med att koka upp grönsaksbuljongen. Den är verkligen hur god som helst med mycket smak och god sälta. ekologisk grönsaksbuljong - biofoodTillsätt sedan en hackad lök så det får koka ihop sig och fortsätt sedan med 1 msk currykrydda. Jag är mycket för det där såsiga så jag har dessutom 800ml kokosmjölk i. Avslutningsvis lägger jag i en grillad kyckling som följs upp med massor med grönsaker. I min gryta blev det även champinjoner, morötter och paprika. ekologisk grönsaksbuljong - biofoodKom på i efterhand att det hade varit så gott med broccoli i också men det får bli nästa gång.  Så enkelt att variera och ett smidigt sätt att ta tillvara på grönsaker så de inte ligger i kylen och blir dåliga i onödan. Bra för hälsa, miljö och plånboken helt enkelt.

Smaklig måltid!

 

6 thoughts on “Recept på nyttig matlåda”

    1. Jaa det tycker jag verkligen! 😀 Blanda 1 msk (20g) buljong per 1 liter vätska, motsvarar 1 buljongtärning. Eftersom jag hade 800ml kokosmjölk så tog jag en matsked:)

    1. Hej Lisa!

      Jag hade räknat med att hälla i 800ml kokosmjölk, så med det i bakhuvudet tog jag bara några deciliter vatten så jag kunde koka upp buljongen tillsammans med löken. Totalt blev vätskan kanske lite mer än 1 liter:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *