Vegansk bananpankaka - Recept

Recept på veganska bananpannkakor

God Morgon! Idag vankas lyxfrulle i form av bananpannkakor utan ägg, mjölk och vetemjöl. Du behöver bara… …havregryn, bananer, kokosolja, mandelmjölk, agavesirap, salt, bakpulver. Sen väljer du själv vad du vill ha för tillbehör. Idag blev det färska jordgubbar och mango hemma hos oss.

4 dl havremjöl eller mixade havregryn
2 bananer
2 msk smält kokosolja
2 dl mandelmjöllk (går att byta ut mot kokosmjölk eller havremjölk om du skulle ha det hemma istället)
en klick agavesirap (välj mängd efter hur söta du vill ha pannkakorna)
en nypa salt
2 tsk bakpulver

Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå några minuter så det blir en jämn smet. Sedan steker du bara pannkakorna försiktigt på medelhög värme, var försiktig så du inte bränner dem. Jag använder kallpressad kokosolja att steka i eftersom denna olja tål värme bättre än andra fetter. Oljan oxiderar först vid cirka 200 grader och är helt fri från transfetter och kan inte ens bilda transfetter vid upphettning. Vid stekning med kokosoljan slipper du dessutom stekos. Bara det är ju ett stort plus utöver hälsoeffekterna! Vegansk bananpankaka - ReceptÄr du intresserad av fler hälsosamma recept rekommenderar jag boken Sju steg till ett friskare jag. Kost- och näringsrådgivaren Nilla Gunnarsson har skrivit denna inspirerande bok om hur du kan förändra ditt liv och din hälsa med en kost utan gluten, mjölk och socker.

Nu ska jag äta upp min frukost och sen bär det av till bästa kollegorna på Piggabutiken.se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *