Alpha Plus

Ta hand om din hjärna! Här kommer 4 enkla tips

Vem är du? Varför gör/tycker/känner du som du gör? Svaret tror jag sitter i din hjärna. Men är vi snälla mot hjärnan idag? Vissa säger att vår själ sitter i hjärnan, där du har all din personlighet, dina minnen, ditt liv och allt du lärt dig lagrat. Därför vill vi påminna dig lite extra om att ta hand om din hjärna. Här kommer Malins 4 bästa tips, läs vidare!

Det finn ingen substans i hela universum som är så komplex som just den där fettklumpen du har mellan öronen. När man frågade en framstående forskare vad vi vet om vår hjärna kom svaret: “Close to nothing”. Spännande va! Så mycket kvar att upptäcka om vårt mest komplexa organ. Men vi vet ju faktiskt en del. Framför allt vet jag hur du kan skydda din hjärna så du kan ha glädje av den hela livet. Har man upplevt hjärnrelaterade sjukdomar nära sig så vill man såklart gärna ha en pigg och vaken hjärna så länge som möjligt, därför gör jag såhär:

Alpha Plus

Jag motionerar varje dag i minst 40 min. Det kan vara en rask promenad med hunden, ett tufft spinningpass, styrketräning eller boxning. Det spelar ingen roll vad du gör bara du gör något! Och jag tycker ombyte förnöjer så jag gör olika (:

Alpha Plus

Jag sover. På natten. Gärna 6-8 timmar, från kl 22:30 och framåt. Hjärnan kan inte reparera sig när du är vaken. Vill du ha en “nyservad” hjärna varje dag måste du SOVA! Inga tillskott i världen kan ersätta sömn.

Jag ser till att fettklumpen mellan öronen har god tillgång på byggstenar. Vår hjärna byggs upp av bland annat den essentiella fettsyran DHA (därför är det extra viktigt för barn som ska bilda en ny hjärna och gamla som måste motverka att hjärnan förtvinar) så det är ett måste för mig att tillsätta. Jag vill även ha de goda effekterna av den mellankedjade fettsyran MCT-fett som skyddar vår hjärna och bidrar med energi vilket hjärnan kan använda som bränsle. Annars är hjärnan en kräsen rackare som endast godtar kolhydrater eller ketoner som bränsle, men just MCT-olja funkar fint och behöver inte belasta lever eller lymfa för att ge energi till hjärnan. DHA och MCT finns i en underbar kombination i Alpha Plus Brain Oil. En skvätt av den åker ner i min smoothie varje dag!

Alpha Plus

I min smoothie följer även nästa “hjärn-boost” med, nämligen Mighty Brain. Ett näringstätt pulver med innehåll av bland annat Blåbär, Bacopa och Fosfolipider samt aminosyran L-serin och Acety L-karnitin, B-12, zink med mera. Alla dessa godingar påverkar din hjärnas hälsa positivt! Bland annat genom sitt innehåll av Antocyaniner och Lecitin (som finns i alla celler i bland annat nervsubstansen och i hjärnan). B-12 bidrar även till normal psykologisk funktion samt att nervsystemet fungerar optimalt och zink bidrar till normal kognitiv funktion. Även detta pulver slinker ner i smoothien!

Alpha Plus

Till sist så tänker jag även snälla tankar om mig själv varje dag. Att jag är bra och duger alldeles oavsett min prestation. Detta hjälper mig att vara min egna bästa vän. Jag tror att det bidrar till en lyckligare livsstil och ska jag nu bli några hundra år gammal så tänker jag att det vore onödigt om de levdes olyckliga ♥

Detta var mina 4 tips för att boosta min hjärna, feel free att testa du med!

Kram Malin

Publicerat av

Pigga-Malin

Hormonterapeut, Hälsorådgivare, Kostrådgivare, Massage- & Friskvårdsterapeut, Expert inom Hud- och Hårbottensbesvär, Hormonterapeut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *