Andningsövningar

Andningsövningar – Så här gör du!

För att reducera stress använder jag mig av andningsövningar. Genom att andas djupt ner i magen och väldigt fokucerat lugnas hela kroppens system. Efter några minuters fokus så känner jag faktiskt stor skillnad! Jag får mer fokus under dagen och upplever inte lika lätt stress som jag annars kan göra. Här nedan delar jag med mig av min favoritövning – Nadi Shodhana.

Andningsövningar

Andningsövningen jag gör kallas växelvis andning, även kallat Nadi Shodhana.

  1. Sitt bekvämt på en stol eller på en matta på golvet.
  2. Dra några djupa andetag ända ner i magen och känn hur kroppen slappnar av.
  3. För högra handens pek och långfinger mellan dina ögonbryn, håll din tumme mot din högra näsborre och ringfingret ovanför vänster näsborre.
  4. Andas in och stäng sedan höger näsborre med tummen samtidigt som du andas ut genom vänster.
  5. Andas in genom vänster näsborre och stäng den sedan med ringfingret samtidigt som du släpper tummen och andas ut genom höger näsborre.
  6. Andas in genom höger näsborre.

Andningsövningar

Detta är en runda. Fortsätt gärna i minst 5 minuter och när du är klar, andas naturligt i 5 min till. Den här övningen ger mer energi samtidigt som den lugnar ett stressat nervsystem. Pröva och känn skillnaden, lycka till!

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *