Recept - Syltkakor

Recept på enkla och nyttiga syltkakor

De här syltkakorna är otroligt goda och innehåller inga konstiga ingredienser som finns i de flesta kakor du köper i affären. Uppfriskande hallonsylt inbäddad i en fyllig, nötsmakande botten gör dessa fantastiska kakor till en verklig njutning. Testa själv! Receptet kommer från Anthony Williams bok Sköldkörtelns Hemlighet.

Ingredienser för 4-6 portioner:

2dl + 2 msk mandelmjöl

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk havssalt

1 dl tahini

1 dl kokossocker eller lönnsocker

1/2 tsk vaniljextrakt

1 dl vita sesamfrön

*1 dl ekologisk hallonsylt

Recept - Syltkakor

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Blanda mandelmjöl, bakpulver och havssalt i en skål och ställ åt sidan. Kör tahini, kokossocker och vaniljextrakt i en matberedare tills allt är väl blandat. Häll även mandelmjölsblandseningen i matberedaren och kör med pulsfunktion tills allt blandats väl. Om blandningen är smulig, tillsätt lite vatten skedvis tills det bildats en smidig deg. 

Dela upp degen i 2,5 cm stora bollar och rulla dem i sesamfrön innan du lägger dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lämna minst 5 cm mellan kakorna. Tyck en grop med tummen i mitten av varje kaka och ställ in plåten i ugnen. Grädda kakorna ca 8-10 minuter. Ta sedan ut dem och fyll var och en med 1 tsk hallonsylt. Ställ kakorna på ett galler och låt svalna. Trevlig fika!

*Vill du göra hemlagad hallonfyllning mosar du färska mogna hallon (eller tinade frysta hallon) med rå honung eller lönnsirap tills du fått önskad konsistens.

Publicerat av

Katarina

Auktoriserad Hudterapeut, Bicom terapeut, Hälsorådgivare, Makeup Artist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *