De här syltkakorna är otroligt goda och innehåller inga konstiga ingredienser som finns i de flesta kakor du köper i affären. Uppfriskande hallonsylt inbäddad i en fyllig, nötsmakande botten gör dessa fantastiska kakor till en verklig njutning. Testa själv! Receptet kommer från Anthony Williams bok Sköldkörtelns Hemlighet.
Ingredienser för 4-6 portioner:
2dl + 2 msk mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk havssalt
1 dl tahini
1 dl kokossocker eller lönnsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
1 dl vita sesamfrön
*1 dl ekologisk hallonsylt
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Blanda mandelmjöl, bakpulver och havssalt i en skål och ställ åt sidan. Kör tahini, kokossocker och vaniljextrakt i en matberedare tills allt är väl blandat. Häll även mandelmjölsblandseningen i matberedaren och kör med pulsfunktion tills allt blandats väl. Om blandningen är smulig, tillsätt lite vatten skedvis tills det bildats en smidig deg.
Dela upp degen i 2,5 cm stora bollar och rulla dem i sesamfrön innan du lägger dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lämna minst 5 cm mellan kakorna. Tyck en grop med tummen i mitten av varje kaka och ställ in plåten i ugnen. Grädda kakorna ca 8-10 minuter. Ta sedan ut dem och fyll var och en med 1 tsk hallonsylt. Ställ kakorna på ett galler och låt svalna. Trevlig fika!
*Vill du göra hemlagad hallonfyllning mosar du färska mogna hallon (eller tinade frysta hallon) med rå honung eller lönnsirap tills du fått önskad konsistens.