Tips under Detox

Tips till dig som ska detoxa

Här kommer några snabba tips och råd till dig som bestämt dig för att hjälpa kroppens egna reningsprocess genom detox. För att genomföra en detox och få ut det bästa resultatet av den handlar mycket om att vara förberedd och lyssna på kroppens signaler. Läs och bli inspirerad! 

Vi börjar med några snabba punkter som är bra att tänka på.

  • Öka intaget av ekologiska frukter, bär, grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Ekologiska råvaror innehåller ofta mindre gifter och tillsatser, vilket i sin tur inte belastar kroppen och hämmar kroppen naturliga rening. Frukter och bär innehåller mycket antioxidanter och ger kroppen energi och näring. Gröna grönsaker är rika på klorofyll vilket ökar PH-värdet i kroppen.
  • Drick mycket vatten, gärna med citron i. Anledningen till att du ska dricka mycket är för att få en bra genomsköljande effekt. Effekten av citron blir att du alkaliserar vattnet, dvs gör det mer basiskt genom att tillsätta mineraler. En basisk kropp har en bättre förutsättning för att rena kroppen än en sur. Tycker men inte om citronsmaken, kan man tillsätta några gurkskivor.Tips under Detox
  • Undvik gluten, mjölk och socker. Det kan låta svårt, men här får du verktygen till hur du kan tänka kring, välja och laga hälsosam mat som passar just dig. Som hjälp för detta rekommenderar jag boken Sju steg till ett friskare jag som innehåller hälsosamma recept och inspiration. Rena kroppen genom detox
  • Undvik koffein, alkohol och tobak. Anledningen till att du glör en detox är för att rensa ut och avgifta kroppen. Därför är det klokt att inte konsumera saker som hämmar den naturliga utrensnigen. Varken koffein, alkohol eller tobak är något som borde tas tillsammans med en detox-kur. Har man svårt för att tvärsluta med något av dem tre, testa att succesivt trappa ner mer och mer.
  • Lugn träning. Träna gärna men var försiktig och välj lite lugnare träningsformer. Det är väldigt bra att hålla igång träningen även under en detox-kur. Men man ska hålla träningen på en lägre nivå ingen högpulsträning. Ta med fördel långa promenader, simma eller yoga.
  • Ät lite och ofta. Ät 5-7 protioner om dagen. Låt matsmältningen hinna med, detta håller energinivån uppe och magen i balans. Vilket underlättar för kroppens naturliga utrensning.
  • Ta det lugnt. Var harmonisk och försök att inte stressa. Varva ner, exempelvis med meditation, massage eller kanske bara med en bra bok.
Det var några snabba punkter. Vi avslutar med två enkla tips från våra egna detoxar. Gör som Pigga-Victoria och drick några koppar av ett utrensande te.  Välj exempelvis Pukkatea Cleanse som innehåller nässelblad, pepparmyntsblad, fänkålsfrö, maskrosrot, lakritsrot och aloe verablad. Tips under Detox
 För dig som dricker kaffe rekommenderar vi att ta efter Pigga-Emelies exempel och bytes ut morgonkaffet mot en kopp varm citronvatten. Tips under DetoxLycka till och tveka inte att höra av dig om du har några frågor genom att mejla kundservice@piggabutiken.se!

Publicerat av

Pigga-Viktoria T

Hälsorådgivare, Marknadskommunikatör

1 thoughts on “Tips till dig som ska detoxa”

  1. Hej, har läst bloggen om detox och själv har börjat för 2 dagar sedan med pure cleanse 30 dagarskur. Märker att jag måste gå på toaletten ofta och undrar om detta kommer att avta eller håller det på så hela kuren ? Tacksam för svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *