En av mina favoritböcker i köket är Nilla Gunnarssons kokbok Sju steg till ett friskare jag. Den innehåller så otroligt bra och enkla recept och i veckan fick jag feeling! Jag provade både hennes chiakex med rosmarin och krispiga fröknäcke. Nedan får ni ta del av båda recepten!

Till dessa Krispiga Fröknäcken behöver du:

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1,5 dl sesamfrön

2 dl linfrön

0,5 tsk salt

2 msk hela psylliumfrön

2,5 dl kokande vatten

0,5 dl olivolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och häll i olivoljan. Blanda allt och låt stå i 20 minuter. Kavla ut mellan två bakplåtspapper, ta bort det översta och grädda i ugnen i ca 50 minuter. Skär i bitar med kniv eller bryt isär och låt svalna på galler. Tips – Ta lite örtkrydda på fröknäcket för att få en annan smak mot nästa kex.

Recept

Till dessa Chiakex med Rosmarin behöver du:

1 dl chiafrön

2 dl bovetemjöl

1 krm salt

1 tsk torkad rosmarin

1 dl kokande vatten

2 msk olivolja

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda chiafrön, bovetemjöl och kryddor i en skål. Häll det kokande vattnet över och blanda hastigt ihop till en deg. Blanda i oljan. Använd två bakplåtspapper och kavla ut degen så tunt som möjligt mellan dem. Dra bort det översta och överför pappret med den utkavlade degen till en plåt. Grädda i ca 12 minuter tills plattan har fått lite färg, är helt torr och har höjt sig på sina ställen. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Bryt i bitar och njut av dess krispighet!

Recept

Testa båda recepten! Jag lovar att det kommer bli en smarrig smakupplevelse ♥

Lycka till!

Katarina