Recept

Recept på smidiga flapjacks till fikat

Ska du bjuda på fika men inte har tid att lägga flera timmar i köket? Prova då detta recept! Det tog ärligt talat 15 minuter att slänga ihop. Ett gott och nyttigt recept på flapjacks som kommer från Nilla Gunnarssons bok Sju steg till ett friskare jag. I boken finns allt du behöver för att ändra ohälsosamma matvanor till motsatsen med information om varför du bör äta en kost utan gluten, mejeri och vitt socker samt massa spännande, lättlagade och smarriga recept. Som detta till exempel:

Recept

Ingredienser:

100 g valnötter

0,75 dl färska, urkärnade dadlar

1 krm himalayasalt

1 krm vaniljpulver

0,5 tsk malen kardemumma

2 dl kokosflingor

2 dl glutenfria havregryn

Extra topping (valfritt) :

1/2 dl kokosolja

3 msk kakaopulver

2-3 msk agavesirap

1 msk växtdryck

Gör såhär:

Mixa valnötterna i en matberedare tills de är finhackade. Tillsätt resten av ingredienserna och kör igen tills dadlarna är helt finfördelade. Testa degen genom att ta upp lite och krama till den i handen. Om degen håller ihop är den bra. Om den faller isär kan du mixa ner fler dadlar. Tryck ut degen i en klädd form och ställ in i frysen.

Till toppingen (valfritt) :

Smält kokosoljan på låg värme och rör ner resten av ingredienserna. Blanda tills en chokladsås bildats, ta upp degen ur frysen och ringla över chokladsåsen. Strö över lite extra flingsalt på toppen och låt stelna i frysen igen. Skär sedan i bitar och njut av det smidigaste fikat någonsin!

Recept

7 steg till ett friskare jag hittar du hos oss på PiggaButiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *