Har du gjort en detox någon gång?

Själv tillhör jag skaran som pga av mitt genuina intresse för hälsa och bakgrund som hudterapeut och Bicomterapeut har sett värdet av att rena våra kroppar med jämna mellanrum. Människan har i alla tider gjort olika slags reningskurer med hjälp av naturens skafferi i form av örter, fastekurer mm för att få bättre hälsa och välmående, så egentligen är det inget nytt. Det som är nytt dock är att vi mer än någonsin behöver dessa kurer pga av våra levnadsvanor och för att vi allt högre grad utsätts för gifter och föroreningar i vår vardag i kombination med sämre mat och stress.

Som Bicomterapeut har jag under många år sett hur t ex vete, mejeriprodukter och socker har en negativ inverkan på våra kroppar och som de flesta mår bra av att utesluta i kosten. Ni som har fått hjälp av oss via kundservice på Piggabutiken.se vet att vi också förespråkar den typen av kost för att få balans på olika typer av hudbesvär.

När kroppen regelbundet utsätts för dessa påfrestningar bildas det i regel toxiner och slaggämnen som i många fall kan bilda inflammatoriska tillstånd i kroppen samt oxidativ stress i cellerna (cellerna “rostar” kan man säga) vilket man inte vill. Detta kan ge en rad olika symtom som t ex sämre fungerande mage/tarm, dålig hy, energilöshet, värk i muskler och leder mm. Därför är det bra att regelbundet ge sin kropp reningskurer i form av extra renade mat, förslagsvis raw food, som även kan kombineras med örter om man så önskar. När man gör dessa kurer får man på köpet en inkörsport till sundare matvanor i sin helhet och bättre kroppskännedom.

Jag brukar genomföra reningskurer några gånger per år, fastän att jag ändå lever rätt hälsosamt utan att vara fanatisk på något sätt. Jag älskar att känna effekten av en slags “lätthet” i kroppen som infinner sig under kurerna. Man kan få kraftiga utrensningssymtom så som huvudvärk, frossa, trötthet, att magen ändrar rytm mm men det är övergående. Tänk på att ta det lugnt de fösta dagarna om du inte gjort rening tidigare så att du kan vila ordentligt om symtomen uppkommer. Effekterna jag fick första 1-2 dagarna var lite frusenhet, aningens trött och seg, 3e dagen brukar alltid en lätthet infinna sig i kroppen och energin höjdes. Jag som nästan aldrig har utslag i ansiktet fick en och annan liten plita, så visst behövde jag göra en detox även om jag lever hälsosamt. Det visar på att alla verkligen behöver rena kroppen då och då, även om du tycker att du äter bra mat. När man toppar intaget av så mycket grönsaker och frukt under några dagar (5-10), hjälper du kroppens avgiftning rejält.

Jag laddade med massor av frukt & grönt till min detox a la Nillas kitchen. Det var smidigt att handla eftersom det fanns en färdig inköpslista med i hennes fantastiska onlineprogram. (Se vilka program som finns att anmäla sig till just nu genom att klicka här)ONLINE CLEEANSE BILDDetox- Piggabutiken.seJag har alltid gillat och dragits till ren mat, dvs fräscha ekologiska råvaror där man lagar maten med kärlek och omsorg. För att jag mår bäst av det helt enkelt. Vi blir ju vad vi äter!

Den här gången när det var dags för min reningskur valde jag alltså detoxprogrammet från Nillas kitchen som jag varmt kan rekommendera till er alla! Enkelt att följa, praktisk inköpslista och riktigt goda och mättande måltider. Jag som tillhör den hungriga typen med snabb ämnesomsättning höll mig ordentligt mätt på måltiderna. Man behöver alltså inte gå omkring och svälta sig för att man ska göra en reningskur, här finns massor med goda, nyttiga smothisar och soppor som både renar kroppen och förser den med massor av näring. Kan inte bli bättre!

Den här kuren passar dig som vill bryta sämre vanor, bli av med sötsug, komma form, bli piggare, få finare hy och för dig som bara vill leva hälsosamt och ge kroppen en ny kick. Det är den definitivt värd, vi behöver vara snällare mot oss själva.

Nilla Gunnarsson har även författat ett flertal receptböcker med tips på hur du kan laga god antiinflammatorisk mat, dvs glutenfritt, mejerifritt och sockerfritt. Det finns också peppandeonline program man kan köra för att komma in i sundare och hållbara  vanor. Vill man ha fler tips på hur man kan komma igång så finns boken “sju steg till ett friskare jag” som är en bra steg för steg bok även den med fina inspirerande recept.Sju steg till ett friskare jag - Nilla Gunnarsson Sju steg till ett friskare jag - Nilla Gunnarsson Mumsig och perfekt start på dagen! Här har jag toppat med hampafrön för extra protein och nyttiga fetter! Detox- Piggabutiken.seEftersom jag till stor del redan äter en hel del grönsaker och frukter så vill jag gärna boosta min detox med den renande algen chlorella för att få extra effekt. Detox- Piggabutiken.seDu kan även välja örterna från Renew Life. RenewLife’s enorma sortiment består av utvalda sammansättningar som är världsledande  inom mag- och tarmhälsa. På den svenska marknaden finns idag nio utvalda produkter med olika innehåll och funktion.

I receptguiden från Nillas Kitchenför detoxen finns även mättande rawfoodsoppor. Den här gaspachon blev en favorit ihop med morotssoppan och grön ärtsoppa. Dom kommer jag göra om fler gånger! Detox- Piggabutiken.seJag brukade ofta förbereda ingredienserna till smothisarna på kvällen innan, då var det smidigt att bara mixa ihop direkt på morgonen. Barnen fick var sin skål också och alla smothisarna fick toppbetyg!Detox- Piggabutiken.seHär nedan är det mungbönsgroddar på G! Mina favvisar, dom är så krispiga och goda att ha på sallader, på smörgås eller som näringsbomb i smothisar, går jättebra att mixa ner en näve eller två! Detox- Piggabutiken.seLycka till med din detox, gör det nu och bestäm dig för att det här vill du ge din kropp och själ! Det här handlar om så mycket mer än att rena kroppen, på köpet får du en bättre kroppskännedom, sundare matvanor och mer energi. Vem vill inte ha det?